Dita Pecháčková - v letech 2005 až 2009 šéfredaktorka měsíčníku Apetit, nyní šéfka magazínu Albert v kuchyni - dnes uvedla na trh svou první knižní kuchařku, nazvanou Deník Dity P. O fotografie v publikaci se postaral Jiří Turek, grafické úpravy se ujala Zuzana Lednická ze Studia Najbrt.
„Vždycky jsem měla chuť udělat něco sama, jenom podle svého vkusu, zkušeností, chuti a nejlepších úmyslů. V časopisech se samozřejmě musím přizpůsobovat inzerentům, vydavatelům, a to teď, v mé kuchařce, nebylo. Šéfem jsem si byla sama,“ říká Dita Pecháčková, „nechtěla jsem se pouštět do monumentální kuchařky à la Rettigová. Šlo mi o to, aby se lidi vařením bavili, stejně jako já.“
Kniha nabízí společně s rodinnými příběhy 100 receptů ve 14 kapitolách Dětské slasti, Sourozenecká párty, Z české hospody, Teplé sladkosti, Piknik, Vyprošťování, Zavařuju, Po sexu, Mé americké love story a Dorty. Zákulisí tvorby kuchařky přibližuje stránka na Facebooku.
Vedle kuchařky Dita „vydává“ svůj značkový Vyšívaný porcelán. Jeho čtyři dezény (vzory) - Steh, Len, Pruh, Lodička - připomínají jednoduché vyšívání. Vzory navrhli designéři studia Collaborative Collective.
Každý z dezénů se vyrábí ve čtyřech, kombinovatelných sadách - snídaně, oběd, čaj o páté a pečení. Porcelán produkuje tradiční továrna Thun.