Jako každý rok: newsletter, o který si tolik píšete, budeme v červenci a v srpnu posílat jen v pondělí.

Bistro Sisters otvírá v novém, chlebíček nabízí i s kachnou a zelím

Vpravo "šéfchlebíčkář" Vladimír Čech, vlevo kuchař Pavel Blažek

Vpravo "šéfchlebíčkář" Vladimír Čech, vlevo kuchař Pavel Blažek

V Dlouhé ulici v Praze se v úterý 4. června znovu otevřou dveře chlebíčkového bistra Sisters, které od ledna vlastní gastronomická skupina Together. Bistro prošlo zevrubnou rekonstrukcí, propojilo se se sousedním Cukrářem Skálou a vedle chlebíčků znovu nabídne místa k posezení.

Tým bistra Sisters má za cíl přiblížit chlebíčky všem. V nabídce se objeví chlebíčky pro vegany, vegetariány, ale i milovníky masa. Hosté se mohou těšit na klasiku, jako je vajíčkový, kozí sýr s řepou, ale i na unikátní variace, jako je kachna se zelím nebo vepřové s kapustou. Odhadovaným bestsellerem je chlebíček Hawaii Poke, který obsahuje avokádovou pěnu, mango majonézu s chilli olejem, okurkovou rolku s bílou ředkví, wasabi kaviár a sypání z mořských řas.

Chlebíčky ze Sisters

Chlebíčky ze Sisters

Chlebíček s kachnou a se zelím

Chlebíček s kachnou a se zelím

Chlebíček Hawaii Poke

Chlebíček Hawaii Poke

Klíčovou osobností bistra Sisters se stal Vladimír Čech, specialista na studenou kuchyni, který do skupiny Together přišel z cateringu White Circus. Dbá hlavně na vyváženou chuť celého tradičního pokrmu. „Nechceme, aby zákazník snědl v jednom soustě šunku a pak jedl už jen chleba s máslem,“ vysvětluje nový majitel David Petřík. „Při výrobě chlebíčků jsem se často držel české klasiky, co se týká surovin, ale jejich úprava a textura je jiná, než jsou Češi zvyklí. U šunkového chlebíčku je například okurka jako želé, vajíčko je sušené nakládané v soli a šunka nakrájená na kostky, které jsou rozložené po celé délce chlebíčku,“ popisuje Čech.

V Sisters - jako v dalších podnicích sítě Together - bude otevřená kuchyně, chlebíčky budou tedy vznikat přímo před hosty. Chlebíčky ze Sisters mají obdélníkový tvar, nebude to ukrojená bílá veka. Kachna se bude servírovat na kmínovém chlebu, šunkový chlebíček na bramborovém. Nabídka se má průběžně obměňovat na základě ročních období a dostupnosti surovin.