
eStravenka je elektronická stravenka
Vydavatel stravenek Up Česká republika uvádí nový věrnostní program Up Club. Má jít o největší tuzemský věrnostní program v gastro segmentu, do něhož je zapojeno přes 10.000 restauračních zařízení, které akceptují platbu eStravenkou. Cílem programu je především motivovat zaměstnance k pravidelným návštěvám restaurací a pomoci restauratérům oživit jejich byznys, kterým otřásla koronavirová krize.
Každý zákazník, který v restauračním zařízení utratí 100 Kč a zaplatí je eStravenkou, získá 10 bodů. Při nasbírání 100 bodů mu připíše Up Česká republika na účet eStravenky 100 Kč v podobě kreditu. Prakticky tak získá každý jedenáctý oběd zdarma. Stav svého věrnostního účtu, aktuální zůstatek na eStravence či denní zůstatek na eStravence mohou zákazníci sledovat i v příslušné mobilní aplikaci.
„Restaurace nyní potřebují své zákazníky víc než kdy jindy, aby zase mohly nastartovat svůj byznys. Ačkoliv mnohé z nich fungovaly i v nouzovém režimu a našly si cestu k zákazníkům díky výdejním okénkům či rozvozu, tržby drtivé většiny z nich klesly na hranici existence,“ říká Stéphane Nicoletti, generální ředitel Up Česká republika. „Po spuštění vyhledávače restaurací s okénkovým provozem a rychlejším proplácení stravenek je věrnostní program další etapou naší pomoci restauracím.“
Vedle podpory restaurací snaha jde o co nejsmysluplnější využití příspěvku zaměstnavatele na stravování. „Chceme motivovat zaměstnance, aby se opět naučili dopřát si během polední přestávky kvalitní oběd,“ popisuje Darek Filip, marketingový ředitel Up Česká republika. Program je zároveň další motivací pro přechod firem a jejich zaměstnanců z papírových stravenek na elektronické či digitální řešení.
Vývoj programu trval dva měsíce a nyní ho mají k dispozici zaměstnanci Up Česká republika. Postupně se bude otevírat i ostatním a všichni uživatelé eStravenky ho budou moci využívat na začátku června. V plánu je aktivnější zapojení samotných restaurací. Ty budou moci do programu vstoupit a nabídnout potenciálním hostům vyšší hodnotu bodů při útratě realizované v jejich provozovně. Restaurace díky tomu získá nový nástroj, jak přilákat hosty do své restaurace například i v určité konkrétní dny nebo časové úseky. V plánu je také příprava několika různých věrnostních schémat pro konkrétní partnerské provozovny.

Moderátor Michael Rozsypal uvedl vlastní online pořad

Komentátor David Klimeš odchází z Aktuálně.cz

Hušek a Zima z vedení Seznamu: Koupě Borgisu stále čeká, co řekne úřad. Deník Právo zachováme

Novým šéfredaktorem Aktuálně.cz bude Pavel Švec
