Provozovatel mezinárodní sítě restaurací Marché International, který spadá do švýcarské hotelové skupiny Mövenpick, otevírá na pražském Letišti Václava Havla hned dvě nové restaurace. Jsou jimi Marché Mövenpick Pasta & Salad a menší koncept Zigolini Caffé & Bar. Obě restaurace se nacházejí v bezprostředním sousedství v neveřejné části Terminálu 1 v prostoru mezi prsty A a B. Marché Mövenpick Pasta & Salad má otevřeno denně od 6 do 22 hodin, Zigolini Caffé & Bar denně od 5 do 22 hodin.
První přichází s širokou nabídkou čerstvých salátů a domácích těstovin připravovaných denně přímo v restauraci a upravovaných na počkání před zraky zákazníků. Druhý nabízí interiér s uvolněnou atmosférou v italském stylu a menu z typicky italských čerstvých sendvičů tramezzini, domácí italské chlebové delikatesy foccacia či obložených mís, k tomu s kávou a výběrem z italských vín. Manažerem nových letištních restaurací Marché je Pavel Barkmann.
„Letiště Václava Havla Praha bude momentálně jediným místem v Česku, kde se zákazníci s restauracemi z portfolia Marché International setkají,“ uvedl Jiří Petržilka, výkonný ředitel neleteckého obchodu Letiště Praha.
Třetí, největší koncept Marché Mövenpick, s volným výběrem čerstvých surovin a nejširší nabídkou pokrmů, chystá Marché International k otevření na přelomu roku v prostorách za bezpečnostní kontrolou na Terminálu 2. Půjde o největší provozovnu s nejširší nabídkou sortimentu, mimo jiné s vegetariánskou částí. Na menu bude také čerstvá pizza, pochoutky z grilu nebo čerstvě připravené pečivo, rovněž snídaňový bufet a nabídka čerstvých džusů, čajů a výběrové kávy.