Přední producent potravin na světě Nestlé vstupuje na českém trhu do nového segmentu chlazených vegetariánských a veganských jídel. Značka Garden Gourmet, která na západních trzích funguje od roku 1986, se v dubnu objeví také v tuzemské nabídce. Šestice nových bezmasých a chlazených výrobků se bude produkovat v Česku, v novém závodě Nestlé Tivall v Krupce. K dostání budou ve vybraných obchodech. Český trh se stal prvním ve střední a východní Evropě, kde budou produkty Garden Gourmet uvedeny.
„Představením značky Garden Gourmet v Česku reagujeme na nedostatek alternativ k oblíbeným masovým pokrmům,“ říká Vratislav Janda, ředitel české pobočky Nestlé pro korporátní záležitosti. Většina pokrmů obsahuje sójové a pšeničné bílkoviny. Sójové boby, ze kterých jsou vyrobeny, pochází především z Kanady a Spojených států. Pěstovány jsou šetrněji k prostředí, v souladu s principy udržitelnosti, na nichž Nestlé dlouhodobě pracuje. Navíc firma spolupracuje pouze s certifikovanými dodavateli, kteří se zavázali k ochraně deštných pralesů.

Garden Gourmet vegetariánský Veggie řízek (180 g) je česká klasika ve vegetariánské verzi

Garden Gourmet vegetariánský Veggie burger (150 g) obsahuje sójové a pšeničné proteiny

Garden Gourmet vegetariánské Veggie kuličky (200 g) se hodí do těstovin s rajčatovou omáčkou, lehkých salátů i do pikantních asijských směsí

Garden Gourmet veganské Veggie nudličky (160 g) slouží jako přísada či náhrada kuřecího masa v omáčkách či salátech

Garden Gourmet vegetariánské Veggie rondo špenát a sýr (180 g) kombinuje chuť špenátu, sýra a bazalky, to vše obalené v těstě

Garden Gourmet veganský Falafel (190 g) tvoří cizrna, cuketa a směs koření

Prezident Pavel uvedl vlastní podcast Podhradí, otázky pokládá Michal Půr

Moderátor Michael Rozsypal uvedl vlastní online pořad

TV Seznam uvádí vlastní seriál „o ukrutně statečných myslivcích“ Revír

Šéf TV Nova Daniel Grunt: „Není reálné, aby vznikl Czechflix. Může jím být Voyo“
