
Michiel Kernkamp začal svoji kariéru v roce 1995 v Nestlé Malajsie, kde zastával různé pozice v oblasti prodeje a marketingu. V roce 1998 byl jmenován provozním ředitelem pro Čínu, Japonsko, Koreu a Oceánii se sídlem ve Švýcarsku. V roce 2001 se vrátil do Malajsie jako ředitel divize kávy a nápojů v Nestlé Malajsie/Singapur. Od roku 2005 do roku 2009 vedl japonské podnikání v oblasti kávy a nápojů jakožto divizní ředitel se sídlem v Kobe. Následně vstoupil do Nestlé Professional na pozici ředitele globálních značkových nápojů se sídlem ve Vevey. O sedm let později se přesunul na skandinávský trh jako tamní generální ředitel. Foto: Nestlé
Na pozici generálního ředitele Nestlé Česko a Slovensko nastoupí k 1. říjnu Michiel Kernkamp. Sídlit bude v Praze, odkud bude mít přímou odpovědnost nejen za Česko a Slovensko, ale od 1. ledna 2021 také za Maďarsko, Polsko a pobaltské státy.
Vystřídá dosavadního generálního ředitele Torbena Emborga, který řídil podnikání Nestlé na českém i slovenském trhu od roku 2010. Kromě výsledků v zásadních oblastech podnikání tu hleděl na rozmanitost a inkluzi. Emborg po 10 letech v Česku převezme roli generálního ředitele skandinávského trhu a vystřídá právě Michiela Kernkampa. Ten v posledních pěti letech vedl transformaci podnikání Nestlé ve skandinávských zemích.
„Těším se na spolupráci s českým a slovenským týmem, stejně jako na týmy z Maďarska, Polska a Pobaltí. Společně budeme objevovat a nabízet sílu ukrytou v potravinách pro zlepšení života našich spotřebitelů a všech zainteresovaných stran v těchto zemích,“ prohlásil nový místní ředitel. „Michiel se aktivně zajímá o spolupráci s dalšími subjekty v potravinářském řetězci při zlepšování udržitelnosti, inkluze a zdraví v potravinářském systému. Během svého působení v severských zemích pravidelně vystupoval na místních i mezinárodních fórech na téma lepšího využití potravin a snižování jejich plýtvání,“ doplňuje firma.
Švýcarské Nestlé je největším výrobcem potravin a nápojů na světě. Podniká v 189 zemích světa, zaměstnává 328.000 lidí. V Česku vyrábí ve svých závodech Zora Olomouc a Sfinx Holešov cukrovinky pod značkami Orion, Kofila, Margot, BonPari či Jojo a v závodě Tivall Krupka chlazené a mražené vegetariánské pokrmy pod značkou Garden Gourmet. Na Slovensku v závodě Carpathia Prievidza produkuje široký sortiment kulinářských výrobků pod značkami Maggi a Carpathia.

Prezident Pavel uvedl vlastní podcast Podhradí, otázky pokládá Michal Půr

Šéf TV Nova Daniel Grunt: „Není reálné, aby vznikl Czechflix. Může jím být Voyo“

Tištěný časopis Moje psychologie se po půl roce vrací
