Ve středu 21. září se v pražském Hloubětíně na rohu ulic Slévačská a Poděbradská otevřela šestá pobočka britského řetězce s mraženými potravinami Iceland. Do středy 28. září budou v nové prodejně o ploše 470 metrů čtverečních probíhat ochutnávky vybraných typů zboží. Celkem nový Iceland nabízí na 2.500 artiklů, od potravin po drogerii.
Specialista na mražené a chlazené potraviny (ryby, ovoce, zelenina) prodává i čerstvé pečivo a zeleninu, lokální a farmářské produkty (mražené české ovoce, čerstvé pečivo, i olej, mouku či cukr), trvanlivé zboží či tradiční britské speciality (cidery, cheddar, octové brambůrky, sušenky, slaninu, pomazánku marmite). Uvádí, že dvě třetiny mražených výrobků pocházejí přímo od britských výrobců, nemražených pak třetina.
Iceland je v Česku od roku 2011. V hlavním městě má čtyři prodejny (kromě Hloubětína na Lukách, v Ládví a v Malešicích), další pak v Kladně a v Říčanech. „Během pár měsíců se chystáme na otevření další prodejny,“ avizuje generální ředitel Iceland Czech Martin Šatný. Expandovat se Iceland chystá i mimo střední Čechy, konkrétně třeba na Moravu do Brna nebo do Olomouce.
Iceland funguje od roku 1970. Celkově ve světě na 900 poboček, převážně koncentrovaných ve Velké Británii a v sousedním Irsku.
Z otvírání hloubětínského Icelandu

Kaspen mění majitele. Agenturu kupuje Tomáš Kopečný, vlastník S5IVE

Pickey mění název na Forendors, s novým jménem pomohl Michal Pastier

Kreativu DDB povede Klára Palmer z McCannu, střídá Doru Pružincovou
