Americký kavárenský řetězec Starbucks přivádí do Česka svůj koncept Reserve, bar s prémiovými druhy kávy. První místní provozovna tohoto druhu se otvírá v pražské Jungmannově 34, na někdejším místě Café Zlatý Kříž. Kavárna má rozlohu 371 metrů čtverečních a k tomu 70 metrů čtverečních venkovní zahrádky, nabídne přes 100 míst k sezení.
Kávy Reserve se praží ve specializovaných pražírnách v americkém Seattlu a distribuují se do kaváren Starbucks Reserve, kterých je po celém světě kolem 2.000. Každý z těchto druhů kávy je jedinečný a pochází z některé z malých pěstitelských oblastí Latinské Ameriky, Afriky a asijských tichomořských ostrovů. Způsob přípravy zahrnuje i alternativní metody jako siphon, pour-over nebo chemex.

Příprava kávy metodou chemex

Příprava kávy metodou nitro cold brew

Příprava kávy metodou pour-over
„Reserve je místem pro všechny milovníky kávy, kteří zde najdou kávu pocházející z odlehlých exotických míst, od drobných pěstitelů. Kvůli limitované sklizni jsou tyto druhy kávy dostupné jen po omezenou dobu,“ přibližuje regionální ředitel Starbucks Lukáš Porazil. Kromě kávy Reserve bude v nové kavárně dostupná i kompletní nabídka nápojů a pochutin Starbucks.
Starbucks v Česku provozuje společnost AmRest, stejně jako řetězce rychlého občerstvení KFC, Pizza Hut a Burger King.

Prezident Pavel uvedl vlastní podcast Podhradí, otázky pokládá Michal Půr

Moderátor Michael Rozsypal uvedl vlastní online pořad

TV Seznam uvádí vlastní seriál „o ukrutně statečných myslivcích“ Revír

Novým šéfredaktorem Aktuálně.cz bude Pavel Švec
