Na pražský trh vstoupila služba Peevo, expresní rozvoz čerstvě načepovaných piv z menších českých pivovarů. Přes internet nabízí šest až osm druhů piv, které několikrát týdně obměňuje. Objednávku stačí naklikat na webu Peevo.cz, zvolit množství a vybrat, a skleněnou či PET lahev. Pivo je pak načepováno speciální pípou, díky níž nepřijde tekutina do kontaktu se vzduchem. „Tak je pivo čerstvé a vydrží v lahvi až měsíc,“ tvrdí provozovatel. Pivo je potom dodáno zákazníkovi do 90 minut, nebo v čase, který si zvolí.
Rozvoz probíhá denně od do 22 hodin, v hodinových intervalech.Expresní dovoz do hodiny a půl platí, pokud se objednávka uskuteční mezi 13.00 a 20.30, stojí 299 Kč. Rozváží se v lahvích o objemu 0,5, 0,75, 1 a 1,5 litru. Pokud hodnota objednávky činí aspoň 399 Kč, je doprava zdarma. Při levnější objednávce se za dovoz platí 99 Kč. Platit lze online kartou přes GoPay, anebo při převzetí zásilky kartou nebo hotově. Kurýr převáží objednávku v termoboxu. Ve výčepu se pivo uchovává v certifikovaném chladicím boxu při teplotě 4 °C.
Za Peevem stojí Matúš Karaffa a Marek Hotovčin, dva přátelé z dětství, původně z Košic, kteří už si spolupráci vyzkoušeli na projektu Feedo.cz, který se stal největším českým e-shopem s dětským zbožím. „Peevo je online výčep toho nejlepšího z menších pivovarů. Rozvážíme po Praze sedm dní v týdnu. Nemáme na výběr tisíce litrů, soustředíme se na kvalitu. Díky tomu pivo dokážeme uchovávat v ideálních podmínkách a denně obměňujeme nabídku,“ říká Karaffa. „Věříme, že možností na pár kliků ochutnat unikátní a speciální piva z minipivovarů, které můžete většinou dostat jen v několika málo hospodách a specializovaných obchodech, zaujmeme nejen skalní milovníky craft beer.“
Za pár týdnů existence Peevo nasadilo a vytočilo přes 50 druhů piv. Aktuálně spolupracuje s 18 pivovary, jsou jimi Antoš, Bad Flash, Beskydský pivovárek, Clock, Falkon, Chomout, Chříč, Kail, Kamenice, Lužiny, Morava, Mazák, Nachmelená opice, Ogar, Pivovarský dům Ostrava Biovar, Raven, Volt, Zichovec. Peevo nabízí piva bez ohledu na druh, důraz klade na původ a kvalitu.