Nedaleko pražské Národní třídy ve Spálené ulici 16 otevřeli majitelé gastronomické aliance Together David Petřík a Viktor Kaplan druhé bistro Sisters. Narozdíl od Dlouhé, kde prodávají chlebíčky severského typu, ve Spálené jsou k dostání domácí rohlíčky vycházející z tradičního paukertovského základu studené kuchyně. Sortiment sestává z vlašského salátu, klasických pomazánek a studených pěn. Prodejna dostala od architekta Václava Červenky retro vzhled, inspirovaný 70. a 80. lety 20. století.
Stejně jako v bistru Sisters v ulici Dlouhá je i tady šéfkuchařem s bohatými zkušenostmi Vladimír Čech. Základem rohlíčků je domácí majonéza z vajíček a na místě připravované majonézové, rybí nebo tvarohové saláty. Uzeniny, jako je například čabajka nebo uherák, rostbífy, debrecínskou pečeni, sýry, pomazánky, čerstvou i nakládanou zeleninu podávají na křupavém rohlíčku. „Baví a láká nás kouzlo studené kuchyně, která je v posledních letech zanedbávána. Chtěli bychom zákazníkům představit klasické pěny, saláty a pomazánky zábavnou a nápaditou formou. Zároveň chceme poukázat na pracnost studené kuchyně a náročnost techniky zdobení,“ vysvětluje David Petřík.
„V interiéru, který dává vyniknout takovým materiálům, jako je třeba umakart, nabízíme klasiku 70. a 80. let, kterou starší generace pamatuje a mladší o ní minimálně slyšela. Naším cílem je vrátit studené kuchyni její zašlou slávu a společně objevit novou generaci zákazníků, kteří nedají dopustit na vlašský salát nebo škvarkovou pomazánku,“ doplňuje majitele šéfkuchař Vladimír Čech.
Viktor Kaplan a David Petřík usadili během roku 2019 ke stolům 1.150.000 hostů, nejvíc jich přichází do Vinohradského parlamentu, a to kolem 30.000 měsíčně. Bistro Sisters ve Spálené ulici je po dvou továrnách Cukrář Skála, restauraci Sia, dvou Potrefených husách, Bruxxu, Vinohradském parlamentu, bistru Sisters v Dlouhé a Food Way Cateringu desátým podnikem sítě Together.
Během roku 2019 prošel rozsáhlou rekonstrukcí Vinohradský parlament, v Bruxxu vznikla nová otevřená mušlárna, bistro Sisters v Dlouhé změnilo svou podobu a navíc se propojilo se sousedním Cukrářem Skálou. Významným krokem bylo i vybudování moderního cateringového centra na 1.000 metrů čtverečních v pražských Kbelích. Celkově nyní skupina zaměstnává kolem 350 lidí, v dalším roce plánuje otevření další cukrárny a nové koncepty.